Actiegroep tegen het invoeren van betaald parkeren

We hebben vernomen dat het stadsbestuur van Utrecht versneld betaald parkeren wil invoeren in de hele stad. Dit was al te lezen in het coalitieakkoord, waarin de gemeenteraad aangaf de stad volledig te willen voorzien van betaald parkeren. De maat is vol voor veel inwoners van Utrecht, zeker na de petitie met bijna 22.000 ondertekeningen die door wethouder van Hooijdonk niet serieus is genomen.

https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/parkeren/aanpak-invoeren-betaald-parkeren-in-de-hele-stad/

Betaalbaar Utrecht heeft daarom samen met een paar inwoners van de gemeente Utrecht een actiegroep opgericht genaamd ‘Actiegroep tegen het invoeren van betaald parkeren’ met een website  https://betaalbaarutrecht.nl/actiegroep-tegen-het-invoeren-van-betaald-parkeren/ . Ons doel is om actie te voeren tegen dit plan en we hopen natuurlijk dat het niet doorgaat. Utrecht zou namelijk de eerste gemeente in Nederland worden die betaald parkeren invoert in de hele gemeente, en daar zitten veel Utrechters niet op te wachten.

Wat gaan we doen?

Stap 1: Teken de petitie. Voor 31 maart 2023 dienen er 1.000 geldige ondertekeningen te zijn. Daarna kunnen we overgaan tot het verzamelen van 10.000 handtekeningen voor een referendum.

Stap 2: Organiseren van een raadsinformatiebijeenkomst (RIB) om in gesprek te gaan met de gemeente rondom dit onderwerp en de alternatieven

Stap 3: Meedoen aan de rijdende demonstratie