Gemeente vastbesloten is om de plannen door te voeren

De gemeente Utrecht heeft plannen om vanaf volgend jaar betaald parkeren in te voeren in de hele stad. Dit zal in drie blokken worden ingevoerd, waarbij in 2034 overal in Utrecht betaald parkeren zal gelden. Als bezorgde burger van de stad Utrecht kan het idee van extra kosten voor het parkeren van uw auto in uw buurt zeer zorgwekkend zijn. Maar laten we eens kijken naar de redenen achter dit plan en hoe we als burgers kunnen reageren.

Hoewel de gemeente zegt het te doen om de parkeerdruk te verlagen weet iedereen dat het om het geld gaat. Het plan moet namelijk 16 tot 20 miljoen euro per jaar opleveren! Daarvan komen maar weinig van de inkomsten weer ten goede van de automobilist. De paragraaf betiteld met “Alternatieven op orde” staan enkel teksten als “We willen”, “bekijken we”, “Het is de bedoeling dat” en “We gaan op zoek naar”. Iets concreets is er niet te lezen.

Het stappenplan is al opgesteld en de data voor de verschillende wijken zijn bekendgemaakt. Echter, zijn we van Betaalbaar Utrecht een actiegroep gestart tegen deze plannen. Deze groep, Actiegroep tegen het invoeren van betaald parkeren, fel tegen de invoering van betaald parkeren, is druk bezig om een referendum te organiseren.

Mocht dit referendum succesvol zijn en de meerderheid van de Utrechtse bevolking tegen de invoering stemmen, dan zou het plan voor betaald parkeren mogelijk geen doorgang vinden. De uitkomst van dit referendum kan dus bepalend zijn voor de toekomst van parkeren in Utrecht. Het is nu aan de inwoners van de stad om te beslissen of ze de plannen van de gemeente steunen, of dat ze zich achter de actiegroep scharen en hopen dat het referendum de plannen zal tegenhouden.

Wil jij je stem laten horen op dit onderwerp? Teken dan de petitie (zorg dat je ook je postcode & geboortedatum invult voor de geldigheid)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *